boneka teddy bear besar malaysia
Boneka Teddy Bear Besar

Boneka Teddy Bear Besar: Adakah Ini Hadiah Yang Sesuai Untuknya?

Apabila boneka teddy bear besar menjadi hadiah yang paling sempurna

Semuanya bermula pada suatu malam penghujung bulan November apabila saya mendapati diri saya di salah satu rak kedai. Dibungkus dengan baik dan kemas, ia tidak mengambil masa yang lama untuk saya dipilih untuk dimasukkan ke dalam kereta sorong membeli-belah. Semasa saya diambil dengan berhati-hati dari rak saya, wanita itu berkata “Boneka teddy bear besar ini akan menjadi hadiah yang paling sempurna”. Kemudian saya mengetahui dua perkara penting, yang ternyata jelas saya adalah sebuah boneka teddy bear besar dan saya boleh menjadi hadiah yang paling sempurna. Ia membuatkan saya berasa sangat bangga. Ketika kami dalam perjalanan pulang ke apa yang dipanggil “rumah”, saya duduk di tempat duduk belakang membuat lambaian terakhir ke rak lama saya.

Apabila saya tiba di “rumah”, saya kagum dengan apa yang saya lihat: pokok Krismas yang besar, lampu yang indah, hiasan berwarna-warni dan seorang gadis kecil yang dipanggil Amanda, yang hampir perasan saya. Tetapi wanita itu segera menyembunyikan saya di dalam bilik tetamu. Malam itu saya dihiasi dengan beberapa kertas berwarna-warni dan wanita itu meninggalkan saya di sudut bilik tetamu. Pintu dikunci, dan semuanya dalam keadaan gelap.

Beberapa hari kemudian, kerana saya hampir mati kebosanan, wanita itu membawa saya di tingkat bawah awal pagi dan meletakkan saya di bawah pokok Krismas. Saya mendengar derapan kaki kecil meluru turun tangga. Amanda memandang saya dan menjerit gembira. Selepas memeluk saya untuk lebih daripada 5 minit, dia memperkenalkan dirinya dan meminta saya untuk menjadi rakannya. Nah, anda mungkin berfikir bahawa kehidupan sebuah boneka teddy bear besar adalah indah dan mudah, tetapi saya tidak tahu ketika itu apa fungsi saya.

Amanda adalah seluruh hidupku

Pada mulanya, kami menghabiskan hampir semua masa bersama-sama, berjaga sehingga lewat malam, membaca cerita yang menyeramkan, memeluk antara satu sama lain. Amanda memberitahuku bahawa dia mencintaiku dan tidak mahu saya pergi. Saya selalu duduk di sebelah beliau di atas katil, melihatnya setiap malam. Dia sangat bersyukur kerana saya berada di sebelah beliau dan membuat saya berasa seolah-olah sayalah satu-satunya rakan terbaik yang dia ada. Dia berkongsi impiannya untuk menjadi ballerina dengan saya dan juga memberitahu saya rahsia yang dia tidak berani untuk beritahu pada wanita itu. Hidupku sangat sempurna. Saya sangat menghargainya dan dalam masa yang sama juga saya dicintai.

Satu hari kami sedang bergembira, bermain bersama dengan mentega kacang dan jeli. Kami sangat terhibur bersama. Kecuali kami tidak dapat menjangkakan apa yang berlsaya kemudian, apabila muka saya dipenuhi dengannya. Wanita itu tidak berpuas hati, dan itulah kali pertama saya memahami apa yang dimaksudkan dengan “mandi”. Malangnya, saya tidak dapat dimuatkan ke dalam mesin basuh. Walaupun mereka berusaha keras, saya tidak boleh disumbat ke dalamnya. Akhirnya mereka memutuskan bahawa saya tetap perlu mandi. Ia adalah peristiwa yang sangat dahsyat. Saya masih ingat terdapat air dan syampu di merata-rata. Bulu cantik saya telah rosak.

Selepas beberapa tahun

Selepas beberapa tahun berlalu Amanda masih lagi menjadi kawan baik saya dan saya masih melindunginya dalam tidur. Dia mempunyai beberapa rakan baik, yang sekali-sekala datang untuk bermain dan berseronok. Pada mulanya, mereka bermain dengan anak patung, membayangkan mereka menyertai sebuah parti teh, yang benar-benar menyeronokkan. Tetapi kemudian mereka lebih berseronok dengan menonton sesuatu yang dinamakan “TV” atau hanya berbual di telefon dengan satu sama lain. Amanda berpindah ke bandar yang berbeza untuk “melanjutkan pelajaran” saya rasa untuk menjadi ballerina akhirnya, yang benar-benar membuatkan saya teruja, kerana ini adalah impiannya sejak dia masih kecil. Dalam tempoh itu kami tidak berjumpa satu sama lain dengan kerap, tetapi apabila dia pulang ke rumah dia akan gembira melihat saya. Dia pernah memberitahu saya tentang salah satu rahsia dia, yang dia pernah dikecewakan oleh lelaki. Dia menangis, dan saya memeluknya. Ia sangat memberi kesan kepadanya dan dia memberitahu saya bahawa kami masih berkawan.

Baru-baru ini Amanda berpindah ke tempat lain dan dia membawa saya dengannya. Saya benar-benar teruja untuk melihat “rumah” baru dan akhirnya bersama dengan dia lagi. Dia telah pun berkahwin dan telah melsayakan sesuatu yang dinamakan “kerja” jadi dia tidak mempunyai banyak masa untuk saya. Tetapi saya mahu dia tahu bahawa saya sentiasa ada untuk dia.

Tidak dilupakan

Saya telah disimpan di loteng, dan saya merasakan seperti, walaupun saya bukan seorang yang suka mandi, saya boleh bertahan dengannya. Beberapa tahun telah pun berlalu, dan saya hampir rasa dilupakan apabila Amanda muncul. Dia membawa saya ke tingkat bawah, membasuh dan membalut saya sekali lagi dengan kertas berwarna-warni. Saya tidak faham apa yang berlsaya dan mendapati diri saya sekali lagi di bawah pokok Krismas. Keesokan harinya saya mendengar derapan kaki kaki meluru turun tangga. Seorang gadis kecil berlari kepada saya dan memeluk saya. Amanda memperkenalkan kami. Beliau berkata, wanita muda ini adalah anak perempuannya dan dia mahu kami menjadi rakan baik. Dia memeluk saya dengan erat dan kejap sehingga saya hampir pengsan lemas. Ternyata bahawa Amanda pernah memberitahu anaknya mengenai saya, kawan baiknya, dan berfikir bahawa saya akan menjadi, hadiah istimewa yang sempurna, kerana saya sentiasa menjadi sebahagian daripada keluarga mereka.

SHOP ALL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *